Här har det varit tyst

…och vi ber om ursäkt för det. 🙂 Eftersom vi inte jobbar heltid med det här ännu så kommer livet i vägen ibland.

Något som vi kommer tillbaka till och som vi tycker är väldigt viktigt är ju läsning, speciellt i ung ålder. R skrev ju för några veckor sedan om vad hon läste som barn och det var ju en del intressanta kombinationer av böcker där, haha!
Men vad läste jag då? Hm, jag har läst sen innan jag började skolan och jag måste säga att jag inte kommer ihåg jättemycket av vad jag läste under den första tiden. Men jag har minnen av Barbie-böcker och senare även Kitty- och Fem-böckerna, man kan ju inte påstå att det var ont om läsmaterial hemma i en familj av ”bokmalar”.

Ett starkt läsminne jag har är av en liten fabelbok vi fick i skolan, kanske i lågstadiet, som jag läste många gånger om. Det var sommar och jag låg på balkongen och läste, ett väldigt mysigt minne helt enkelt. Kan det vara där min förkärlek för fantasy kommer ifrån? 🙂

 

Har ni något starkt läsminne från barndomen?

J & R 

3 comments

  1. Kalle Ankas pocket nr 6 som 6-åring. Därefter Alfred Hitchcock och Tre Deckare löser ”allehanda” gåtor (har alla på hyllan nu). Bröderna Hardy av F.W Dixon, Biggles av W.E. Jones, Tvillingdeckarna av Sivar Ahlrud, Bomba m.m. Enid Blytons alla femböcker, De 6… Hemliga 7:an…, Äventyrens… I tonåren blev det 2 hyllmeter Science Fiction = allt på Biblioteket. En romanserie från före franska revolutionen t.o.m. Napoleonkrigen, Sir Arthur Conan Doyle’s alla Sherlock Holmes -böcker samt alla Ian Flemings James 007 Bond -böcker. Som vuxen: Allt av Margit Sandemo…

  2. Glömde att jag har ju plöjt alla böcker av Jules Verne också! Var inte fel då mamma löser korsord och frågar vad kapten Nemo’s farkost i ”En världsomsegling under haven” hette: Nautilus! 😉 Får ju vara lite action här på bloggen från andra också. 🙂

Comments are closed.