Hur vi väljer månadens bok

Ja, nu är vi up-and-running och då passar det sig väl med ett inlägg om böckerna vi väljer att ha i våra boxar.

Det är många saker som ska klaffa när vi väljer en bok och några av de viktigaste kraven vi har är att; den måste ha ett bra skriftspråk, ett passande språkbruk och ha en bra story. I vår ”originalbox” begränsar vi oss inte till någon genre då den representerar hela grundidén för LitteraturRäven – att våga upptäcka nåt nytt.
Man märker relativt tidigt i en bok om någon av dessa kvaliteter saknas, det underlättar jobbet för oss och vi kan lägga mer tid på de böcker som verkar lovande. Vi ger alla böcker en chans, oavsett genre, och försöker ge de en så rättvis bedömning som möjligt.

Vi diskuterar mycket sinsemellan när vi läser och vi tror att det hjälper oss att se på böckerna lite mer objektivt, både de vi läser på fritiden och de vi läser för jobbet. (Harry Potter har fått genomgå många grundliga dissektioner på kontoret)
Men problemet som kvarstår är då tiden, vi har helt enkelt inte tid att läsa en bok som den ska läsas utan det får bli lite skumläsning och hopp mellan kapitel för att få en klar bild över innehållet på så kort tid som möjligt. Böckerna vi valt kommer definitivt få en ordentlig genomläsning när tiden tillåter, vi har ju valt de av en anledning!

I framtiden vill vi utöka med mer skräddarsydda boxar, bl.a en barnbox. Vad skulle ni vilja se för boxar? Vi vill gärna ha feedback och förslag, så tveka inte att kontakta oss via mail eller genom någon av våra social medier – Facebook, Instagram eller Twitter.

J&R