Sagan om Logotypen

Tiden går fort och nu är det snart dags för Februariboxen! Det känns lite overkligt att vi redan har skickat ut två böcker till er, för det var ju inte alls länge sen vi satt och kämpade med att starta det här företaget.

I vår intervju på bokhora.se berättade vi lite kort om oss och vår resa, då bl.a. om vår logotyp. När vi kom på LitteraturRäven så var det självklart för oss att det var namnet med stort N, men det var långt ifrån lika självklart med loggan.
Jag satt i många veckor och skissade på olika former av rävar med glasögon och ingen kändes rätt. De var för avancerade och många funkade inte i svartvitt, vi ville ju ha något enkelt som passade till alla tillfällen.

Här får ni en exklusiv liten inblick i processen 😉 (klicka på bilder för att förstora).

Som ni ser så hände det rätt mycket från de första skisser till den färdiga loggan, t ex så var vi väldigt inne på att ha ett orange-rosa färgschema. Kanske måste implementera det någonstans, det var ju rätt fint…

Hoppas att ni uppskattar den här lilla inblicken i LitteraturRäven, jag och R tycker i alla fall att det är kul att dela med oss av sånt här. 🙂
Till veckan kommer ett inlägg om Januariboxen och våra bokrekommendationer för februari, mycket att se fram emot!

J&R